Menu

Piekę bo lubię!

Ty też lubisz przygotowywać różne pyszności?

Przepis na Ciasteczka czekoladowe

polityczni1

1

Chociaż nie stosuję diety Paleo, wierzę, że tak często, jak to tylko możliwe, staram się wypełniać moje życie pysznymi, świeżo upieczonymi ciasteczkami z kawałkami czekolady. Te ciasteczka są miękkie i gumiaste, z odrobiną jędrności wokół krawędzi i mają bardzo dużą porcję melty czekoladowych kawałków. Zasadniczo to wszystko, czego chcesz od klasycznego ciasteczka czekoladowego. A jeśli zdarzają się pomijać ziarna, rafinowany cukier i nabiał, to jest w porządku.

21

Wybieranie odpowiednich żetonów, aby zachować te Paleo

Sercem i duszą tych ciasteczek (i wszystkich ciasteczek z kawałkami czekolady, jeśli o to chodzi) jest czekolada. Aby zachować te Paleo, ważne jest, aby pamiętać, że nie wszystkie czekoladowe batony lub chipsy są odpowiednie. W przypadku plików cookie wybierz ciemną czekoladę, która zawiera co najmniej 70% kakao (lub wyższą) i nie zawiera produktów mlecznych. Przyjazne dla Paleo ciemne czekoladowe chipsy to także uczciwa gra i odkryliśmy, że marka Enjoy Life jest łatwo dostępna i działa dobrze.

Spłaszcz ciasteczka przed pieczeniem

Inną rzeczą, która odróżnia te ciasteczka Paleo od tradycyjnej wersji, jest sposób ich upieczenia. Ciasto ma swój kształt i nie rozprzestrzenia się podczas pieczenia, więc aby uzyskać tę piękną okrągłą tarczę, należy użyć płaskiej szpatułki, aby spłaszczyć każdą kulkę ciasta przed pieczeniem.

Ciastka czekoladowe składniki:

Tworzy 12 plików cookie

  • 1 1/2 filiżanek mąka migdałowa (bez mąki migdałowej)
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki Sól
  • 1/4 szklanki ghee, topione i chłodzone
  • 1/4 szklanki cukier kokosowy
  • 1 duży jajko
  • 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  • 3/4 szklanki mleczna czekolada ciemna, posiekana

Przygotowanie

Ułóż półkę na środku piekarnika i podgrzej do 350 ℉. Wyfrezuj blachę do pieczenia z papierem pergaminowym lub silikonową matą do pieczenia; odłożyć na bok.

Umieść mąkę migdałową, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól w średniej misce i wymieszaj w celu połączenia; odłożyć na bok.

Umieść ghee i cukier kokosowy w dużej misce i wymieszaj, aż dobrze połączą, około 1 minuty. Ubij jajko i wanilię. W razie potrzeby zepsuć boki miski. Dodaj mąkę i mieszaj, aż do połączenia. Złóż czekoladę.

Za pomocą łyżki lub szufelki na ciasteczka zmierzyć 1 1/2 łyżki ciasta z miski. Przeturlaj się pomiędzy dłońmi, aby utworzyć piłkę. Miejsce na przygotowanej blachy do pieczenia około 1 1/2 cali od siebie, 12 ciasteczek na arkuszu. Użyj płaskiej szpachelki lub spodu miarki, aby rozprowadzić każdą miarkę w okrągłej tarczy o grubości około 1/2 cala.

Pieczemy, aż ciasteczka będą lekko zrumieniane wokół krawędzi, od 8 do 10 minut. Ostudzić na blasze do pieczenia przez 2 minuty, a następnie przenieść na stojak z drutu, aby całkowicie ostygł.

 

© Piekę bo lubię!
Blox.pl najciekawsze blogi w sieci